2017-09-11 - 10:17
Meddelande från Anderslövs MK

Info inför MX Syd 16-17 september hos Anderslövs MK på Bökeslundsbanan.

Här kommer lite info om lite runtikring som kan vara bra att veta så vi får en så enkel och trevlig helg som möjligt, många kanske besöker oss för första gången.


• Angående tvättning här förstår jag att många är bekymrade inklusive jag själv, framförallt efter att genomlidit en regnig lördag på Sturup med NMC. Så jag har fnulat på en lösning så det ska kunna gå att tvätta en fem, sex hojar åt gången bakom klubbstugan. Dock får man ha med sig egen tvätt och slang till den. Vi har några slangar och en tvätt kanske. Skulle det vara fint väder bestämmer vi någon tid från när man kan tvätta och det blir efter träningen eftersom jag kommer att mata tvättarna med bevattningspumpen som behöver vara igång. Skulle det regna, gud förbjude (väderprognos längst ner), får den väl stå på tomgång hela dan, annars drar vi igång den när det passar efter sista träningspasset i de första klasserna.
• Vi kommer att ha lite extra ström tillgängligt vid klubbstugan, 3 x 16 A, man får ha egna kablar med sig och det blir lite först till kvarn och inga 2 kw värme, när säkringarna går så får vi dra ut de sista anslutna. Man får gärna dra dom runt hela banan upp till skogen, men jag hade försökt komma i tid i stället så man kommer nära klubbstugan. När tvättarna är igång för fullt lördag eftermiddag/kväll kopplar vi tillfälligt ur kablarna. Vi kan inte boka platser, det blir ohållbart.
Strömmen kostar 100 kr för helgen, spelar ingen roll om man kommer fredag morgon eller söndag morgon. Den betalas innan man kopplar in sig och gäller per ekipage, spelar ingen roll om man hänger på grannens kabel. Man får ett färgband som ska sitta vid fordonet på kabeln. Hittar vi någon som tjyvkopplar in sig, kommer vederbörande att få lämna området. Hårda bud, men går inte att missförstås och skylt sitter där man kopplar in sig.
• Duschar finns två herr i omklädningsrum och två dam utanför toaletterna på baksidan. Har köpt in en extra varmvattenberedare så jag hoppas varmvattnet ska räcka till de flesta. Vid damduscharna står en skylt att om det är ledigt är det fritt fram för herrar eftersom jag har en känsla av att det är fler killar än tjejer. Det är separata ingångarna till dessa duschar.
• Toaletter finns två på baksidan, en i omklädningsrum och två på backen där man kommer in på området.
• Dricksvatten finns på baksidan på klubbstugan vid toaletterna fram till lördag eftermiddag någon gång. Då tar vattnet i vår brunn slut och vi kopplar om till vatten från dammen. Säkert drickbart ändå för vi har riktiga vattenfilter här men vi har aldrig testat det. Så då kommer det att stå en 1000 liters vatten tunna i ett släp nånstans vid klubbstugan. Allt detta kommer att skyltas tydligt så man kan inte missta sig. Står det en skylt dricksvatten så är det så.
• Står man på andra sidan banan uppe vid skogen eller ända ner ut på ängen, finns det en genväg i staketet som är skyltat nere i hörnan. Denna väg får endast nyttjas när inte körning pågår, asså så länge tidsschemat är i drift så att säga. Man får gärna köra hojen ner till banan därifrån, dock stannar man vid grinden och ler hojen i ”vanliga” depån. Endast körning på ettans växel och inte fortare än vad personer går. Skulle detta misskötas blir det förbjudet att köra ner (och kanske hänger vi ut namnet däruppe)(nä det gör vi inte) Men ingen buskörning!
• Det kommer att finnas sex stycken brandsläckare utspridda märkta med röd skylt på hyfsat hög stolpe. Lokalisera gärna dessa när ni rör er runt.
• Det går att komma in här när som helst under fredagen, skulle man komma väldigt tidigt så kan vi inte garantera att allt här är klart och att man kan få ögonblicklig uppmärksamhet.
• Läste nåt protokoll att respektive klubb får ansvar över sitt/sina flaggbås under lördagen. Låter som en utmärkt idé. Men eftersom vi inte riktigt vet hur många som kör på lördagen, får vi lösa det på morgonen där. Men vi ser till så bankartor finns framme. Och vi får ha ett öppet sinne ifall inte det skulle gå att lösa då.
• Börjar få en bild av vädret i veckan och helgen, som det ser ut nu blir det mest uppehåll fram till onsdag middag dock risk för skurar. Då får jag fixat banan och förberett för senare onsdag och torsdag då det väntas mycket regn. Sen uppehåll fredag, lördag, söndag. Skulle detta stämma kommer banan att visa sig från sin absolut bästa sida både lördag och söndag, möjligen fixar jag inte sista förrän tidig lördag morgon ifall det blir så mycket regn som man säger i veckan.
• Och bara för att lugna de rykten som florerar och jag får frågor från mer än en, alla får plats, vi har obegränsat med reservplats som vi aldrig behövt använda för annat än publik och funktionärer trots flera 200 föraretävlingar, ingen har någonsin kört fast här mig veterligen och fått lämna ekipaget, och man behöver inte bo på Sturup. Självklart kan jag inte lova ifall vädret skulle ändras och bli så mycket regn som gångna helgen att campingunderlaget blir perfekt, vill man ha det kanske man ska göra annat än köra cross när det regnar.

Väl mött
Mikael Larsson
Organisationsansvarig


Kommentarer

Bli först med att skriva en kommentar!